Történet

A Miskolci Női Jégkorong megalakulás

Az ötlet január közepén fogant meg bennem, hogy mi lenne, ha Miskolc is büszkélkedhetne egy női jégkorongcsapattal. Persze ezeket a gondolatokat megelőzte az, hogy a télen szinte minden nap korcsolyázni voltam, részt vettem egy kori suliban, és a jégcsarnok életébe valahogy bekapcsolódtam. Közönségkorik alkalmával figyeltem, hogy a benti jégen milyen csoportok, egyesületek edzenek, és így figyeltem fel a jégkorongra is. Előfordult, hogy megnéztem az edzéseiket, végül otthon már az interneten is böngésztem a honlapjukat. Akkor vettem észre, hogy a fórumon van egy topic: „Női jégkorong van Miskolcon?” Beleolvastam, és pár évvel ezelőtti női hozzászólók jelezték, hogy érdekli őket ez a sport, és milyen jó lenne megszervezni. Abban a pillanatban határoztam el, hogy megszervezem.

Első lépésben Mayer Pétert kerestem fel, akinek tanácsára felkerestem egy-két női hokicsapatot. Elsőként az UTE-Marylin, majd a Fehérvári Vadmacskák honlapján jeleztem, hogy mik a terveim, és segítségüket kértem a szervezésben. Az UTE-Marylin csapatából Kökényesi Eszterrel tartom a kapcsolatot, aki sok ötlettel, és tanáccsal látott el. Nagyon jó érzés volt, hogy a fórumukon mindenki szurkolt. A Fehérvári Vadmacskák fórumán az edző hagyott üzenetet, hogy nyugodtan keressem fel akár emailben, akár telefonon. Végül mindkét csapat ötleteiből és saját elképzeléseimből elindultam. Megkerestem Nagy Andrást, a Jegesmedvék segédedzőjét ötletemmel, és tőle is segítséget kértem. Tanácsára toborzólapot készítettem, amit a jégcsarnokban helyeztem el. Természetesen felkerestem Egri Istvánt is, a jégcsarnok vezetőjét, aki nagyon örült a kezdeményezésnek, és felajánlotta segítségét.

Az első toborzó plakátokat egy csütörtöki napon tettem ki, és még azon a héten vasárnap estére már 9 jelentkező volt. Szerencsére folyamatosan jöttek érdeklődők. Igyekeztem összehozni a kis csapatot, és elsőként az Észak-Magyarországban mutathattuk meg magunkat. Ekkor még kevesen voltunk, de minden héten kétszer összejöttünk, beszélgettünk, ismerkedtünk, és tervezgettük az edzéseinket. A szervezés alatt Nagy Andrást kértem fel edzőnek, aki örömmel vállalt el minket. Másfél hónap alatt összesen 40 érdeklődő volt, ebből 25 fő az, aki a csapatot alkotja, és rendszeresen jár edzésre.

Az első edzésünk március elsején volt este 9-kor. Edzéseink minden héten hétfőn és csütörtökön este 9-től vannak. A csapat már este 8-kor gyülekezik, bemelegítünk, készülődünk. Nagy András mellett Kiss Zoltán segíti a csapatot a jégen.

Nemrég megkértük a Miskolci Jegesmedvék elnökét, Egri Istvánt, hogy szakosztálya lehessünk az itteni jégkNorong sportegyesületnek. Örömmel vették a kezdeményezést, így előreláthatólag szeptemberben leszünk hivatalosan is szakosztálya a Miskolci Jegesmedvéknek.

Az országban eddig 5 női jégkorong csapat van, mi alkotjuk a hatodikat. Reményeink szerint mi is elindulunk majd a 2008/2009-es szezon bajnokságán.

Miskolc, 2007. augusztus

Veréb Anita